λόγω της ημέρας.....


ένα παράπονο είχα όταν ήμουν μικρή....
"γιατί δεν έχω ονομαστική γιορτή εγωωώ???"
ώσπου στην τρίτη λυκείου, σε έναν εκκλησιασμό που είχαμε πάει με το σχολείο, ανακαλύπτω σε ένα εορτολόγιο "25/10 Χρυσάνθης, Χρυσάφης". χαρά κακό εγώ το είπα σε όλους... από τότε λίγοι με θυμούνται, αλλά δεν πειράζει. πάντως μπορώ να το πω.. ηρέμησα.
 γι' αυτό το λόγο σήμερα είπα να σας κεράσω!!!
αν και δεν συμφωνούσε η ΔΕΗ (συνέχεια διακοπές ρεύματος είχαμε).
ετοίμασα ένα λαχταριστό κέικ με καραμέλα... ξέχασα να πω ότι είναι και σοκολατένιο!!!


τα υλικά μας:
130 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240 γρ. φρέσκο γάλα
3 αυγά
1 κουτ. του γλυκού άρωμα βανίλιας
40 γρ. κακάο
10 γρ. baking powder

για την καραμέλα: 
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
80 γρ. σιρόπι καραμέλας (για τα παγωτά)

για τον στολισμό:
200 γρ. κρέμα γάλακτος  35% 
τριμμένο αμύγδαλο

προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 175 βαθμούς .
κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το baking σε ένα μπολ.
στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά. προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα,την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
όταν είναι έτοιμο το μείγμα ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα ανακατεύοντας απαλά.
το αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. το ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το σιρόπι καραμέλα. τρυπάμε το κρύο κέικ με ένα πιρούνι, το περιχύνουμε με την καραμέλα.
χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και στολίζουμε το κέικ, από πάνω ρίχνουμε το αμύγδαλο.


ελπίζω να σας αρέσει...

καλή επιτυχία!!!



Σχόλια