μια ιστορία που περιέχει και μια τούρτα αμυγδάλου!!!

πριν λίγες μέρες η φίλη μου η δήμητρα μου ζήτησε να της ετοιμάσω μια τούρτα λευκή για να την πάει δώρο σε ένα φρεσκοαρραβωνιασμένο ζευγάρι,την αρετή και τον γιώργο.
μετά από αρκετή σκέψη θυμήθηκα την τούρτα που είχα κάνει στα δικά μου γενέθλια,τούρτα με κρέμα σοκολάτα.κρέμα και φουντούκια.
οπότε αφαίρεσα την σοκολάτα και αντί να βάλω φουντούκια έβαλα αμύγδαλα καβουρδισμένα.
πάμε να δούμε την συνταγή.

υλικά για το παντεσπάνι: 
4 αυγά
140γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150γρ. ζάχαρη
1 βανιλίνη

χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.ρίχνουμε το αλέυρι,το οποίο έχουμε κοσκινίσει,και την βανιλίνη και ανακατεύουμε απαλά.ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 30'-40' περίπου.

υλικά για την κρέμα:
300γρ. αμύγδαλα λευκά
2 κουτάκια morfat creamy
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

παίρνουμε τα αμύγδαλα και τα χοντροκόβουμε,τα βάζουμε σε ένα τηγάνι και με λίγο βούτυρο τα βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία να πάρουν χρώμα,ανακατεύοντας συχνά για να μην καούν.τα αφήνουμε να κρυώσουν.
στο μίξερ και στην δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τα παγωμένα κουτάκια morfat για 5'-6',μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο.όταν γίνουν μια απαλή κρέμα την βάζουμε ξανά στο ψυγείο να σφίξει.

φτιάχνουμε ένα σιρόπι ελαφρύ με 100γρ. νερό,100γρ. ζάχαρη,λίγες σταγόνες λεμόνι και 1/2 κουταλιά της σούπας άρωμα πυκραμύγδαλου.το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το χρησιμοποιούμε κρύο.

 ξεκινάμε το στήσιμο της τούρτας μας.
παίρνουμε το κρύο παντεσπάνι και το κόβουμε οριζόντια (δηλαδή σε δίσκους) σε τρία κομμάτια. βάζουμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε,ρίχνουμε κρέμα και την απλώνουμε,πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο. συνεχίζουμε την διαδικασία με την ίδια σειρά.στο τέλος ό,τι κρέμα περισέψει την αλείφουμε γύρω γύρω.πασπαλίζουμε το υπόλοιπο αμύγδαλο και την βάζουμε στο ψυγείο για να παραμείνει δροσερή.

*τα κουτάκια morfat έχουν καλύτερο αποτέλεσμα αν τα αφήσουμε καμιά ώρα στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

 το μήνυμα που έλαβα στο τέλος της βραδιάς ήταν :
"η τούρτα έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές!ένας φίλος των παιδιών έφαγε 3 κομμάτια και όλοι είχαν τα καλύτερα να πουν.συγχαρητήρια!!"
αυτή ήταν η ιστορία της τούρτας μας.

καλή επιτυχία!!!



Σχόλια