lemon,lemon,lemon....

ήθελα εδώ και καιρό να δοκιμάσω να κάνω μια lemon pie,για την ακρίβεια lemon meringue pie.δεν ήθελα  όμως να κάνω τα ίδια και τα ίδια,οπότε σκέφτηκα τι είναι της μόδας...τα γνωστά σε όλους μας cupcakes.έτσι συνδίασα τις δύο γεύσεις και το αποτέλεσμα ήταν καλό.


για τα κεκάκια:
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά.
χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.στο τέλος βάζουμε το αλεύρι,αφού το έχουμε κοσκινίσει.
σε φόρμα για κεκάκια βάζουμε χαρτάκια και μοιράζουμε το μείγμα.το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 15'με 18', ανάλογα με τον φούρνο μας.
τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


για την κρέμα:
70 γρ.corn flour
230 γρ.ζάχαρη
125 ml χυμό λεμόνι
300 ml νερό
2 κουτ. της σούπας ξύσμα λεμόνι
3 κρόκοι ελαφρώς χτυπημένους
60 γρ. βούτυρο
βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη,το corn flour,το νερό,τον χυμό και το ξύσμα.ανακατεύουμε διαρκώς και βλέπουμε σιγά-σιγά να γίνετε ζελέ,δεν σταματάμε μέχρι να πήξει πάρα πολύ.προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και ανακατεύουμε γρήγορα τους κρόκους για να μην ψηθούν.την αφήνουμε να κρυώσει πριν την χρησιμοποιήσουμε.

για την μαρέγκα:
3 ασπράδια 
70 γρ. ζάχαρη
τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα χρησιμοποιήσουμε.τα βάζουμε μαζί με την ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή κρέμα που να κάνει κορυφές.

και ήρθε η ώρα να συναρμολογήουμε τα γλυκάκια μας.παίρνουμε τα κεκάκια και με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε μια τρύπα στην επιφάνεια.γεμίζουμε με ένα κουταλάκι με κρέμα,τοποθετούμε το κομματάκι του κέικ που αφαιρέσαμε.
σε μια σακούλα κορνέ ή με ένα κουτάλι στολίζουμε με την μαρέγκα.αν έχουμε φλόγιστρο τα καίμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα,αλλιώς τα βάζουμε στο γκρίλ για λίγα λεπτά και έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.


καλή επιτυχία!!

Σχόλια