η επομένη του αγ. Βαλεντίνου!!


μετά από καιρό (πολύ καιρό όμως) βρίσκω την ευκαιρία να γράψω κάτι γρήγορο κι εύκολο που μπορούν να το απολαύσουν δύο ή και περισσότερα άτομα. 
στη γαλλική κουζίνα συναντάμε το φοντύ (fondue) είτε με λιωμένα τυριά,το οποίο λέγεται φοντύ Σαβαγιάρ,είτε με καυτό λάδι και κομματάκια κρέας, το οποίο λέγεται φοντύ Μπουργκινιόν.
λόγω της χθεσινής μέρας θα μιλήσουμε για ένα πιο κολάστικο φοντύ,το σοκολατένιο. Fondue Chocolate....


παίρνουμε 100γρ. κουβερτούρα,100γρ. σοκολάτα γάλακτος και 100γρ. κρέμα γάλακτος. λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί.προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.το μεταφέρουμε στο ειδικό σκεύος ή σε ένα πυρίμαχο και το σερβίρουμε.το συνοδεύουμε με φρούτα (φράουλες,κεράσια,ανανά...), τσουρεκάκι, κέικ και ότι άλλο βάλει η φαντασία μας.


αυτή είναι η απλή συνταγή μου,ελπίζω να αρέσει σε σας, στο ταίρι σας και στους φίλους σας.

θα τα ξαναπούμε σύντομα!!!!

Bon Appétit !!!!

Σχόλια