υγρό κέικ σοκολάτας!!!


σοκολάτα...
ποιος δεν την λατρεύει? ποιος μπορεί να της αντισταθεί? ποιος δεν την αναζητά σε δύσκολες καταστάσεις αλλά και σε χαρούμενες? ποιος... ποιος... ποιος...
αρκετά όμως με τις ερωτήσεις, που δεν χρειάζομαι τις απαντήσεις να πω την αλήθεια.
ήρθε η ώρα να φτιάξω ένα υγρό σοκολατένιο κέικ σκέτη κόλαση.


τα υλικά μας:
150 γρ. ζάχαρη
275 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
175 γρ. βούτυρο
2 κουτ. του γλυκού εσάνς βανίλιας
5 αυγά χωρισμένα
40 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης αλεσμένο
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ


σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και τα 100 γρ. της ζάχαρης. τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν, δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε. το κατεβάζουμε απο την φωτιά όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε την βανίλια. όταν κρυώσει προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το αλεύρι.
στον καθαρό κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια, το αλάτι, να γίνουν μαρέγκα.προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να κάνει γυαλιστερές κορυφές.
ανακατεύουμε απαλά το 1/3 της μαρέγκας με την σοκολάτα. μετά με την υπόλοιπη μαρέγκα και τέλος ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς.
τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα, την οποία την έχουμε βουτυρώσει καλά και την έχουμε πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη.
ψήνουμε σε προθερμάσμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35-45 λεπτά, εως ότου φουσκώσει ή το μαχαίρι, με το οποίο θα τρυπήσουμε το κέντρο του κέικ, βγει καθαρό.
το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. το ξεφορμάρουμε, στολίζουμε με άχνη και κακάο. μπορούμε να το σερβίρουμε με σαντιγή, με μια γλυκόξινη μαρμελάδα ή ακόμα και με παγωτό βανίλια.


καλή επιτυχία 
και καλή απόλαυση!!!


Σχόλια