i love cherries !!!


μια φορά τον χρόνο με πιάνει κρίση και κάνω μια μικρή μετακόμιση μέσα στο σπίτι. αλλάζω τα έπιπλα, τακτοποιώ ξανά τα ντουλάπια, τις ντουλάπες, γενικά φέρνω τα πάνω κάτω. 
μια φορά όμως με πιάνει η κρίση....
με την κουζίνα μου από την άλλη έχω μια σχέση αγάπης όλο τον χρόνο.
χθες το βράδυ δεν άντεξα να είμαι άλλο μακριά της...
στο ψυγείο μου υπήρχαν πολλά πολλά κεράσια, δεν μπορούσα να τα φάω όμως όλα μόνη μου.
 έτσι τα έκανα ένα ωραιότατο κέικ!!!


τα υλικά μας για το κέικ:
250 γρ. γάλα
250 γρ. καλαμποκέλαιο
350 γρ ζάχαρη
4 αυγά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 κουτ. του γλυκού βανίλια σκόνη
70 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

για τα κεράσια:
450 γρ. κεράσια
50 γρ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη

προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά. μετά ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα από λεμόνι και την βανίλια, συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα. μόλις πάρει όλο το αλεύρι σταματάμε το ανακάτεμα. στο τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα κεράσια. τα σοτάρουμε λίγο, τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.
βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι. με μια τρυπητή κουτάλα απλώνουμε τα κεράσια στο ταψί και από πάνω απλώνουμε την ζύμη. ότι ζουμάκια περισσέψουν το κρατάμε στην άκρη.
ψήνουμε για  50'-60', τρυπάμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα, αν δεν μένει ζύμη είναι έτοιμο. το αφήνουμε να κρυώσει.


ξεφορμάρουμε το κέικ ώστε τα κεράσια να έρθουν στην πάνω μεριά και το περιχύνουμε με το ζουμάκι που κρατήσαμε.



κανονικά έπρεπε να χρησιμοποιήσω ένα τετράγωνο ταψάκι, αλλά ήθελα να το κάνω λίγο πιο εφετζίδικο.έτσι το έψησα σε στρόγγυλη φόρμα του κέικ.
 επειδή η φόρμα είναι πιο μικρή από το ταψί, ότι περίσσεψε το έβαλα σε μια πιο μικρή ορθογώνια φόρμα. 


ελπίζω να σας αρέσει!!!

καλή επιτυχία !!!

επίσης καλό καλοκαίρι !!!
(από χθες και επίσημα έχουμε καλοκαίρι!!!)

Σχόλια