μια βόλτα στις γεύσεις του τόπου μας...


Σάββατο 4/10 η IKEA μας κάλεσε να γνωρίσουμε προϊόντα τοπικών παραγωγών. ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μας ετοίμασε διάφορα εδέσματα.
η τσαντούλα, που μας έδωσαν κατά την είσοδό μας στον χώρο, φεύγοντας ήταν γεμάτη με καλούδια για στιγμές απόλαυσης με φίλους...
αρωματικό αλάτι με πάπρικα, λουκούμια Γρεβενών, μπάρες δημητριακών σε διάφορες γεύσεις, μαρμελάδα με ρόδι και φραγκοστάφυλο, άλειμμα κόκκινης πιπεριάς με μελιτζάνα...


ανυπομονώ να τα δοκιμάσω όλα!!!


κάποια στιγμή θα σας γράψω τις εμπειρίες μου με τα συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά τώρα ας δούμε την γλυκιά συνταγή μας που βρήκα. είναι γρήγορη, εύκολη και νόστιμη.
σήμερα λέω να κάνουμε κεκάκιa  μαλακά και τραγάνα συγχρόνως.
ας ξεκινήσουμε!!!

 

για τα υλικά μας:
280 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσης
3/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σόδα μαγειρικής
3/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (cream of tartar)
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
115 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
230 γρ. γάλα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
100 γρ. ζάχαρη
κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την σόδα, το κρεμόριο και το αλάτι.
σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο, την ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και την βανίλια.
ανακατεύουμε τα δύο μείγματα, χωρίς να το παρακάνουμε. 
βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για κεκάκια ή ατομικά φορμάκια και μοιράζουμε την ζύμη.
αναμειγνύουμε τη υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα και ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω στα κεκάκια.
ψήνουμε για 10-20 λεπτά ή μέχρι που να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


καλή επιτυχία!!!

Σχόλια