η δική μου σχέση με την κότα!!!


τελικά δεν με σταματά τίποτα... ούτε λίγη κουφαμάρα. δεν μπορώ να ακούσω λέμε. στο τέρμα η τηλεόραση, αλλά εγώ εκεί την πιτούλα μου την ετοίμασα.
σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μια ωραιότατη κοτόπιτα. είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει.


για την γέμιση:
1 φιλέτο κοτόπουλο
500 γρ. μανιτάρια σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ή 1 κομμάτι πράσο
1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
1 πιπέρια κίτρινη σε κύβους
300 γρ. τρίμμα φέτας ή διάφορα κίτρινα τυριά
100 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο μαύρο πιπέρι
λίγη πάπρικα

για το φύλλο: 
500 γρ. αλεύρι
3-4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας ξύδι
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
250 ml χλιαρό νερό
λάδι ή βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων 


σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και πιπέρι να βράσουν. το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και το "μαδάμε".
σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σωτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά,μετά τις πιπεριές και το κρεμμύδι. προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μπαχαρικά. κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά και την κρέμα γάλακτος. 
την αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το φύλλο.
σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το αλάτι. σε μια κανάτα ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το ξύδι, το λάδι και ανακατεύουμε. προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια μας, μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα νεράκι. μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο της κουζίνας. συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5' μέχρι να γίνει μια λεία και απαλή ζύμη. 
το χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια, τα ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη και τα ενώνουμε ανά δύο με λίγο λιωμένο βούτυρο.
τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.
παίρνουμε στην συνέχεια ένα ένα τα πιταράκια μας και σε αλευρωμένο πάγκο  τα ανοίγουμε με την βέργα όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε. τα βουτυρώνουμε και στην μια πλευρά βάζουμε την γέμιση κατά μήκος. την τυλίγουμε σε ρολό και την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί δημιουργώντας ένα σαλιγκάρι. λαδώνουμε την πίτα.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να αποκτήσει ροδοκόκκινο χρώμα.


τώρα αν βαριέστε να ανοίγεται φύλλο μπορείτε να πάρετε τα έτοιμα, αλλά η ικανοποίηση θα είναι διαφορετική. 
ελπίζω να σας αρέσει η δική μου εκδοχή της κοτόπιτας.
τα λέμε σύντομα με πιο γιορταστική διάθεση.

καλή επιτυχία!!!

Σχόλια