scones με κανελίτσα!


κανέλα ....
από τα πιο γνωστά μπαχαρικά που χρησιμοποιείται τόσο στην ζαχαροπλαστική όσο και στην μαγειρική.
σήμερα θα συνδέσω την Ευρώπη με την Ανατολή.



 τα υλικά μας:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. του γλυκού baking powder
1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
1\2 κουτ. του γλυκού αλάτι
115 γρ. βούτυρο
1 αυγό
60 γρ. μέλι
80 γρ. αργιάνι

για την κανέλα:
2 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα

για το γλάσο:
120 γρ. ζάχαρη άχνη
3-4 κουτ. του γλυκού γάλα
1/2 κουτ. του γλυκού άρωμα βανίλιας

προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, την σόδα, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα τριφτό μείγμα.
σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τον κρόκο από το αυγό, το αργιάνι και το μέλι. 
ζυμώνουμε τα δύο μείγματα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια.
με τον πλάστη ανοίγουμε ένα στρόγγυλο φύλλο πάχους 2 εκ..
τα κόβουμε σε τρίγωνα και τα μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
αλείφουμε με το ασπράδι που έχουμε κρατήσει και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα.
ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά.
τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.



σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε την άχνη, το γάλα και την βανίλια.  
τέλος περιχύνουμε τα scones και τα απολαμβάνουμε με καφέ ή τσάι!

καλή επιτυχία!!!

Σχόλια