κέικ κολοκύθας για τούρτα γενεθλίων!


μια βδομάδα μετά και έχουμε ξανά γενέθλια στο σπίτι μας.
σήμερα η μαμά Εύη έχει τα γενέθλια της!!!
αποφάσισε να της κάνω για τούρτα ένα κέικ κολοκύθας, τι άλλο να κάνω η καημένη το ετοίμασα.
δεν καταλαβαίνεις ότι έχει μέσα κόκκινο κολοκύθι, πιο πολύ σαν να τρως καρυδόπιτα.
όσοι το δοκίμασαν τους άρεσε και η μαμά ενθουσιάστηκε. 
χρόνια της πολλά να την χαιρόμαστε, να είναι δυνατή και να αντέχει τις δυο υπέροχες κόρες που έχει!!!
(τι ψωνάρα που γίνομαι ώρες ώρες, χαχαχα)


τα υλικά μας:
για το κέικ:
450 γρ. κόκκινη κολοκύθα τριμμένη με χοντρό ρεντέ
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
350 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
120 γρ. καλαμποκέλαιο
100 γρ. ελαιόλαδο
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 κουτ. του γλυκού baking powder
2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρική
1 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 κουτ. του γλυκού άρωμα βανίλια
1/2 σφηνάκι κονιάκ

για το frosting:
60 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
1 κουτ. του γλυκού άρωμα βανίλιας

προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ.
σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking, την κανέλα και το αλάτι. 
στο ίδιο μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και την σόδα, ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
σε βουτυρωμένο ταψί αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις, τρυπάμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο, αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο το κέικ μας. όταν κοκκινίσει από πάνω το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

 σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα υλικά για το frosting μέχρι να γίνει μια κρέμα. την βάζουμε στο ψυγείο.
 αφού κρυώσει καλά το κέικ απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο.


χρόνια πολλά μαμά!!!
καλή σας επιτυχία!!!



Σχόλια