κρεμένιες μπουκιές!!!


21/3 εαρινή ισημερία!!!
ήρθε και επίσημα η άνοιξη!!!
να σας κεράσω κάτι ελαφρύ και απλό, αλλά τόσο φανταστικό γλυκάκι.


τα υλικά μας για τα σού:
115 γρ. βούτυρο
230 γρ. νερό
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
κοσκινίζουμε το αλεύρι.
σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το νερό να πάρουν μια βράση, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. ρίχνουμε το αλεύρι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά να κρυώσει.
μεταφέρουμε την ζύμη στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
περιμένουμε να ενσωματωθεί το αυγό για να ρίξουμε το επόμενο. συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη ζύμη.
με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με δύο κουταλάκια σε ταψιά με λαδόκολλα δημιουργούμε μικρά σού. με ένα βρεγμένο κουτάλι πατάμε τις μύτες που προεξέχουν.
ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να έχουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.


τα υλικά για την κρέμα:
  750ml γάλα
230 γρ. ζάχαρη
2 αυγά 
60 γρ. κορν φλάουρ
2 κάψουλα βανίλια

σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 2/3 από το γάλα με την ζάχαρη να πάρουν μια βράση. χτυπάμε με το σύρμα τ' αυγά καλά, για να μην μυρίζουν. διαλύουμε καλά το κορν φλάουρ στο γάλα που αφήσαμε και το προσθέτουμε στα αυγά. ανακατεύουμε λίγο από το ζεστό γάλα με το μείγμα, για να ζεσταθεί. το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και πίσω στην φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. στο τέλος ρίχνουμε και την βανίλια.
την αφήνουμε να κρυώσει με μια μεμβράνη να εφάπτεται από πάνω, για να μην πιάσει πέτσα.

αφού κρυώσουν τα σού τα κόβουμε στην μέση και τα γεμίζουμε με την κρέμα.
από πάνω ρίχνουμε άχνη ή και σιρόπι καραμέλας αν μας αρέσει.

 

καλώς μας ήρθε η άνοιξη!!!
καλή επιτυχία!!!

Σχόλια