κέικ με κολοκυθάκια και καρύδια!!!



“το χοντρό μπιζέλι χορεύει τσιφτετέλι
χορεύει τσιφτετέλι στο χορό των μπιζελιών
και τα κολοκυθάκια χτυπάνε παλαμάκια
πάνω στην πρασινάδα και πάνω στο γκαζόν.”




ιδέα! είχα κάτι κολοκυθάκια στο ψυγείο.... μμμμ για να δω...κολοκυθάκια γεμιστά μμμμ όχι, κολοκυθάκια τηγανητά μμμμμ όχι, (είναι και επίκαιρο το όχι), κολοκυθάκια σε κέικ! ναι!! αυτό είναι! κολοκυθάκια σε κέικ! ιδού η συνταγή! καλή απόλαυση!


τα υλικά μας:
220 γρ. καλαμποκέλαιο
400 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
2 κολοκυθάκια μέτρια
220 γρ. γάλα 
1 κουτ. του γλυκού άρωμα βανίλιας
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού σόδα
40 γρ. κονιάκ
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. καρύδια
2 κουτ. του γλυκού κανέλα

 τρίβουμε τα κολοκυθάκια με τον χοντρό ρεντέ, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας.
κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ρίχνουμε εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα με τα αυγά μαζί με την κανέλα και το αλάτι. 
διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ και την προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε.
τέλος στραγγίζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, να φύγουν τα πολλά υγρά.
τα ρίχνουμε μαζί με τα καρύδια στο μείγμα και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα.
μοιράζουμε την ζύμη σε δύο μεγάλες ορθογώνιες φόρμες του κέικ που είναι βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να έχουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
το κέικ έχει πολύ υγρασία οπότε πρέπει να προσέξουμε να μην πάρει γρήγορα χρώμα από έξω και δεν ψηθεί από μέσα. αν πάρουν χρώμα μπορούμε να τα σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσουμε το ψήσιμο.
όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεφορμάρουμε. τα αφήνουμε σε μια σχάρα μετά να κρυώσουν καλά.


καλή επιτυχία!!!

Σχόλια