oreoταρτα με σοκολάτα!!!


πριν λίγες μέρες είχα τα γενέθλια μου και είπα... "ας κάνω ένα γλυκάκι να κεράσω....".
ρωτάω την μαμά μου τι να ετοιμάσω,αν και ήξερα την απάντηση της, απλά για μια δεύτερη γνώμη βρε αδερφέ....
φυσικά είπε το γνωστό cheesecake, που τρελένεται, με ωραία σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο από πάνω.
το λέω στην παρέα και μου βάζουν τις φωνές....αυτοί θέλανε σοκολάτα.
σκέφτομαι από δω σκέφτομαι από κει, τελικά έκατσα και έκανα δυο γλυκά.
το cheesecake με την μαρμελάδα, που λέγαμε πιο πριν και μια oreoταρτα με Nutella και παγωτό.
αυτήν την τάρτα θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας!!!


τα υλικά για την βάση:
150 γρ. τριμμένα μπισκότα oreo
60 γρ. βούτυρο λιωμένο

σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τα μπισκότα. όταν είναι έτοιμο απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, με το χέρι το πατάμε καλά να συμπιεστούν, σηκώνουμε λίγη από την βάση στα τοιχώματα του ταψιού. το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να φτιάξουμε την γκανάζ σοκολάτας, να κρυώσει
 αν έχετε φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα είναι καλύτερα, εγώ δεν είχα εκείνη την στιγμή που ετοίμαζα την τάρτα κι έτσι χρησιμοποίησα ταψάκι αλουμινένιο μιας χρήσης.



τα υλικά για την γκανάζ:
180 γρ. Nutella
160 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα
120 γρ. κρέμα γάλακτος

σε ένα μπολ βάζουμε την Nutella και την κουβερτούρα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση. 
όταν είναι έτοιμη η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να γίνουν μια παχύρρευστη γυαλιστερή  κρέμα.
την αδειάζουμε στο ταψάκι με την βάση μπισκότου και ξανά πίσω στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. την αφήνουμε εκεί μιάμιση ώρα περίπου.



μετά την ξεφορμάρουμε, την στολίζουμε με πουράκια σοκολάτα, λίγη άχνη και την σερβίρουμε με μια...δυο μπάλες παγωτό βανίλια!!!



καλή επιτυχία!!!

Σχόλια