χαλβάς ο σιμιγδαλένιος!!!


εδώ και κάποιες μέρες μου είχε έρθει η όρεξη για χαλβά σιμιγδαλένιο,αλλά όλο και κάτι γινόταν και δεν έβρισκα τον χρόνο να τον ετοιμάσω.
τελικά χθες τα κατάφερα!!!!!
έγινε ένας φανταστικός, μερακλίδικος χαλβάς, με τα cranberries του και το καραμελωμένο του αμυγδαλάκι.
και φυσικά δεν έμεινε τίποτα!!!



τα υλικά μας:
110 γρ. καλαμποκέλαιο
100 γρ. βούτυρο
160 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
170 γρ. χονδρό σιμιγδάλι
450 γρ. ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
700 γρ. νερό βραστό
1  ξύλο κανέλας
160 γρ. αμύγδαλα καραμελωμένα
100 γρ. cranberries

σε ένα τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα να ψηθούν, λίγο πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα και στην άκρη να κρυώσουν.
μετά τα βάζουμε σε μια σακούλα και με έναν πλάστη χτυπάμε τα αμύγδαλα, ίσα ίσα να σπάσουν. τα θέλουμε χοντροκομμένα.
σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το καλαμποκέλαιο, τα σιμιγδάλια και τα καβουρντίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. 
όταν το μείγμα πάρει το χρώμα που θέλουμε ρίχνουμε την ζάχαρη και το ξύλο κανέλας, ανακατεύουμε πολύ καλά.
προσθέτουμε τα cranberries και τα αμύγδαλα.
κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε με προσοχή το ζεστό νερό, να μην καούμε. ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε στην φωτιά μέχρι να αρχισει να δένει.
όσο περισσότερο το ανακατεύουμε στην φωτιά τόσο πιο πολύ πήζει.
ο χαλβάς μας είναι έτοιμος. αν θέλουμε τον βάζουμε σε φόρμα να πάρει σχήμα ή το σερβίρουμε κατευθείαν σε πιάτα.
αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο μέλι από πάνω.



καλή όρεξη
και
 κάλη επιτυχία!!!

Σχόλια