it's always chocolate cake time!!!


φτάνει πια κουράστικα να τρώω nutella.....με το κουτάλι!!!
καιρός να κάνω κάποιες αλλαγές.
θα πάρω το βάζο και θα το κάνω μια ωραία βουτυρόκρεμα για σοκολατένιο κέικ!!!
αυτά σκέφτηκα και ξεκίνησα.



τα υλικά μας για το κέικ:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού baking powder 
1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρική
40 γρ. κακάο
175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
2 κουτ. του γλυκού εσάνς βανίλιας
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι

προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
κοσκινίζουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το baking, την σόδα και το κακάο. 
προσθέτουμε στο μπολ την ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά, την βανίλια, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή, μην πεταχτούν όλα απέξω  και γίνουμε χάλια. συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο λείο μείγμα.
παίρνουμε δύο ίδια ταψάκια τα βουτυρώνουμε και μοιράζουμε το μείγμα.
ψήνουμε για 35 λεπτά,στα 25 λεπτά μπορούμε να τσεκάρουμε τα κέικ και να τα αλλάξουμε θέση.
τα βγάζουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 μέσα στα ταψάκια και μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα.

για την βουτυρόκρεμα:
240 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
240 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. nutella
1 κουτ. του γλυκού εσάνς βανίλια
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια

αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε τον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε μέσα την άχνη. προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φουντούκια,ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σοκολατένια βουτυρόκρεμα.
την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει.



διαλέγουμε μια ωραία πιατέλα και τοποθετούμε το ένα κέικ, απλώνουμε μέρος από την βουτυρόκρεμα και ρίχνουμε λίγα φουντούκια. τοποθετούμε από πάνω το άλλο κέικ και στολίζουμε με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα και τα φουντούκια.

για να δούμε πόσο θα μείνει?

καλή όρεξη 
και 
καλή επιτυχία!!!

Σχόλια