σοκολτένιο κέικ με καραμέλα γάλακτος (dulce de leche)!




για το κέικ:
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κακάο 
2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. του γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
240 γρ. ζεστό νερό
240 γρ. φρέσκο γάλα
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι
120 γρ. καλαμποκέλαιο
1/2 κουτ. του γλυκού άρωμα βανίλια

για τον στολισμό:
1 κουτί ζαχαρούχο καραμελωμένο
1 σακουλάκι maltesers
αμύγδαλο φιλέ
τρούφα 

προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γάλα με τον χυμό του λεμονιού και το αφήνουμε στην άκρη να κόψει.
κοσκινίζουμε το αλεύρι, την σόδα, το baking, το αλάτι σε ένα μπολ. στο τέλος ρίχνουμε και την ζάχαρη.
σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το λάδι, την βανίλια και το γάλα με το λεμόνι. προσθέτουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο και ρευστό μείγμα.
σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί  (30 x 20 εκ.) αδειάζουμε την ζύμη και το βάζουμε να ψηθεί για 30 με 40 λεπτά.
όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. τότε με την λαβή μιας ξύλινης κουτάλας τρυπάμε μέχρι τον πάτο το κέικ.


ζεσταίνουμε λίγο το καραμελωμένο ζαχαρούχο και περιχύνουμε το κέικ. το απλώνουμε με μια σπάτουλα να πάει παντού και να καλύψει τις τρύπες.


στο τέλος στολίζουμε το κέικ μας!


καλή επιτυχία!!!


Σχόλια